Caspershus har aftale med Frederikshavn kommune om 2 aflastningspladser med genoptræning. Du bor på Caspershus i behandlingsperioden. Læs her om de nærmere forhold og om hvordan du kommer i betragtning.
- At komme i gang efter sygdom.
- At genoptræne mistede færdigheder eller finde andre måder at løse daglige opgaver på, så du bliver så selvhjulpen som muligt.
- At tilbagevenden til eget hjem sker på en betryggende måde. Ofte med forudgående hjemmebesøg, hvor evt. boligændringer og behov for fremtidig hjemmehjælp kan drøftes.
– det sker bl.a. ved
- at der i samarbejde med personalet opstilles mål som løbende justeres.
- At vi ud fra hvad du kan, udarbejder en træningsplan. Et hjemmebesøg kan i nogle tilfælde være et godt grundlag for vurderingen.
Borgere fra Frederikshavn kommune.
Vi modtager borgere som henvises til genoptræning af Frederikshavn Kommune. Kontakt Frederikshavn Kommune på hovednummeret 9845 5000, eller Caspershus på tlf. 9842 4355, så hjælper vi dig videre i systemet.
Borgere fra andre kommuner.
Der er mulighed for et ophold med genoptræning på Caspershus hvis der er en ledig plads, og såfremt hjemkommunen betaler for opholdet. Kontakt Caspershus på tlf. 9842 4355.
Et ophold med genoptræning er en god mulighed.
Hvis dine færdigheder pludselig forringes meget, og genoptræning vurderes at gøre det muligt for dig at klare dagligdagen bedre i eget hjem.
Eksempelvis efter en brækket hofte, eller en blodprop i hjernen. Disse situationer er ofte årsag til behovet for genoptræning, men der kan være mange andre forhold som gør et genoptræningsophold relevant.
Betaling
for opholdet sker efter de af byrådet vedtagne takster.
Du får din egen møblerede lejlighed. Stue, sovevær og bad.Opholdet er tidsbegrænset, normalt fra 1-3 måneder. Fastsættes af Frederikshavn Kommune som visitationsansvarlig, i samråd med Caspershus som har den faglige ledelse af genoptræningen.
Caspershus er bevilget 1 terapeut time pr. dag (hverdage) til udførelse af træningsopgaven.
Fysioterapi
Træning i fysioterapien, og mulighed for træning i stort varmtvandsbassin.
Ergoterapi
Vurdering og træning af de daglige færdigheder. Det kan være påklædning og personlig hygiejne, eller træning af færdigheder vedr. madlavning.
Vejledning om, og afprøvning af diverse hjælpemidler.
Plejen
Et godt samspil med det tilknyttede plejepersonale er vigtigt. Som en del af den plejemæssige indsats støtter og vejleder plejepersonalet i dagligdagen i et tæt tværfagligt samarbejde med fysio- og ergoterapeut.
God social trivsel gennem samværet med andre borgere på genoptræning er et vigtigt element i genoptræningen
Andre fagpersoner
Talepædagog, bandagist, hjemmepleje, læge og sygehus kan inddrages hvis der er behov for det.